VEGA DRIVERS NAVIGATOR - VEGA - PLACENÍ MÝTNÝCH POPLATKŮ; MAUT - Srbsko
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Srbsko

25. 12. 2018

 

 

 

 

V Srbsku je zpoplatněn průjezd dálničních úseků prostřednictvím poplatků vybíraných v mýtných branách.

Dálniční poplatky jsou vybírány nejen od řidičů osobních automobilů, nákladních vozidel, autobusů, ale také od řidičů motocyklů a tříkolek.

Mýtné je možno platit kreditní kartou, hotovostí v místní měně (srbský dinár) a v některých případech také v eurech. Mezi nejvyužívanější zpoplatněné úseky patří dálnice mezi městy Subotica v blízkosti hranic s Maďarskem a Leskovac v blízkosti hranic s Bulharskem.

 

Způsoby platby mýtného

 

Pokud projíždíte přes srbské dálnice, bude vám na začátku placeného úseku vytištěn lístek s místem, datem vjezdu a kategorií vozidla. Na základě tohoto potvrzení vám bude při opouštění placeného úseku vypočteno mýtné. V případě, že kupón v průběhu cesty ztratíte, bude vám naúčtován poplatek za průjezd nejdelšího možného úseku.

Mýtné je možno zaplatit několika způsoby a to v hotovosti, v některých případech (větší částky) je možno platit v eurech, nemusí být přijímány drobné mince. Další možností je platba některou z obvykle používaných kreditních karet (MasterCard, Maestro, Visa, American Express, DinaCard a Diners)

 

 

 

 

 

smajlik.jpg