VEGA DRIVERS NAVIGATOR - VEGA - ŠKOLENÍ - 2.VEGA - Řidičům - Kontrola čísla šasi, Tabu zóna Scania, Tankování Volvo, Tlačítko zvednutí Volvo, Vega Ulm
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kontrola čísla šasi, Tabu zóna Scania, Tankování Volvo, Tlačítko zvednutí Volvo, Vega Ulm

28. 8. 2019

 

vegaczech-logo.jpg

 

 

 

Kontrola čísla podvozku na rámu a štítku vozidla

 

Při přejímce vozidla je každý řidič zodpovědný za kontrolu toho, zda není vozidlo poškozené, znečištěné, nemá technické závady, nechybějí mu díly apod.!

Pokud řidič objeví nějaké nedostatky, musí je okamžitě nahlásit svému dispečerovi nebo na oddělení škod.

Důležité:

Před každou přejímkou a kontrolou vozidla však musí řidič zkontrolovat, zda převzal správné vozidlo.

Proto je bezpodmínečně nutné zkontrolovat správnost (úplnost) čísla podvozku na rámu vozidla/štítku vozidla. Nestačí kontrola dle štítku, který je nalepený na čelním skle, ten se používá pouze k identifikaci vozidla. Kontrola čísla podvozku musí být provedena v souladu s údaji na objednávce, doklady k vozidlu (CMR, VCR, celní dokumenty atd.) a samozřejmě musí být číslo podvozku zkontrolováno na rámu/štítku vozidla.

Všechna čísla podvozku se musí 100% shodovat, jakékoliv odchylky VŽDY oznamte příslušenému dispečerovi. Bez předchozího objasnění a uvolnění není možný odjezd!

 

 

Výsledek obrázku pro kontrola čísla podvozku

 

 

 

Tabu zóna Scania 

 

Tabu zóna vozidel Scania již není jako u staré série při 7 nebo 9 cm, ale v nové sérii Scania nyní také při 5 cm.

U všech vozidel s nízkou hladinou nafty je však důležitý defenzivní styl jízdy!

Dodávka v různých přístavech/nakládacích prostorech RoLa, nakládacích prostorech R2L s +10 litry pro bezpečnou nakládku/vykládku!

 

 

 

Výsledek obrázku pro tabu logo

 

 

 

 

 

Nové nařízení pro tankování Volvo 

 

Tankování paliva o objemu 50 litrů u nových vozů Volvo od Gentu a Kielu se již neuskutečňuje, protože toto nařízení se považuje za převzaté a uvolněné.

Při přejímce vozu pořiďte obrázky palivoměru.

Pokud již pracujete s aplikací, je možné zaznamenat stav palivoměru i prostřednictvím aplikace. Pokud by při předání došlo k problémům i v případě, že byl správný stav paliva, předložte obrázek se stavem paliva při převzetí.

Neukazujte jej hned na začátku, ale pouze při reklamaci hladiny paliva. Při pořizování obrázku se vždy ujistěte, že je na obrázku viditelný stav KM!

Pokud nebude stav paliva nadále akceptován, obraťte se na dispečera. Do budoucna budou k dispozici samolepky s palivoměrem, které budou připojeny k VCR, a bude zde zaznačen stav paliva na palivoměru při přejímce vozu, a zaznamenány naměřené cm.

Pro vozy Volvo směřující do Turecka platí pravidlo, že v době předání vozu musí být v nádrži 70 litrů. Těchto 70 litrů je součet obou nádrží, včetně tabu zóny!

Volvo v Turecku nebude mít žádné samolepky s palivoměrem!

 

 

Výsledek obrázku pro gif van damme volvo

 

 

Komfortní spínač Volvo pro vyšší úroveň řízení

 

Aby nedošlo k poškození blatníků během přepravy některých vozidel Volvo (prodření), musí být pro převoz vozu aktivován komfortní spínač na přístrojové desce.

 

 

img_20190828_091616-800x457.jpg

 

 

Aktivací tohoto spínače se úroveň řízení zvýší o několik cm a to zajistí, že kryty blatníků zůstanou nepoškozené. U každého vozidla je pak důležité zajistit dostatečný rozestup mezi pneumatikami a blatníky, zejména pak u vozidel s nízkou nakládací výškou Lowdeck, protože základní nastavení z výroby přináší velmi malý prostor.

 

 

 

Vega Ulm

 

 

Přístupové informace do kancelářské budovy Vega v Ulmu.

Systém je nastavený tak, že od pondělí do pátku od 07:00 do 18:00 hodin jsou vstupní dveře otevřené, od 18:00 do 07:00 a o víkendech a svátcích je přístup možný pouze prostřednictvím kódů.

 Chcete-li opustit budovu, stiskněte bílé tlačítko na vnitřní straně dveří. Každý řidič se musí ujistit, že jsou po jeho projití vstupní dveře znovu řádně uzavřeny.

Je přísně zakázáno vkládat jakékoliv předměty do prostoru dveří, aby se zabránilo zavření dveří.

 

Stejný kód platí pro vjezdovou bránu do této oblasti.

 Brána se však nezavírá sama, ale musí být zavřena aktivitou řidiče, a to opětovným zadáním kódu.

 

 I zde se musí řidič ujistit, že se brána správně zavřela a nezůstala otevřená!! 

 

 

 

 

vegaczech-logo.jpg