VEGA DRIVERS NAVIGATOR - VEGA - ŠKOLENÍ - 2.VEGA - Řidičům - Manipulace s klíči, Čistota vozidel, Hlášení škod v app, Bezpečnost, Vyzvednutí v La Seyne
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Manipulace s klíči, Čistota vozidel, Hlášení škod v app, Bezpečnost, Vyzvednutí v La Seyne

30. 4. 2019

 

 

vega-logo.jpg

 

 

 

MANIPULACE S KLÍČI

 

Jak už bylo napsáno několikrát, při převozu vozidla je naprosto nezbytná správná manipulace s klíči!

 

· V areálu společnosti VEGA nesmí stát nezamčené vozidlo (včetně všech nádrží vozidel).

· Klíč od vozidla opatřete visačkou a uveďte na ni výrobce, model a posledních šest číslic z čísla podvozku.

· Klíč od vozidla oddělte od ostatních klíčů. Klíč, který slouží k uzamčení vozu, pověste do předem stanovené skříňky na klíče. Ostatní klíče ponechejte ve vozidle tak, aby nebyly na první pohled vidět.

· Klíče správně označte ihned po dodávce a pověste do příslušné skříňky. Je zakázáno brát si klíče kamkoli s sebou a ani nesmí po dodávce vozidla zůstat u řidiče.

· K vozidlům, která stojí v areálu, musí být vždy k dispozici klíč, tzn., pokud jde řidič přenocovat do hotelu a další den bude s vozidlem pokračovat v jízdě, nesmí si klíče od vozidla ponechat u sebe, ale musí je pověsit do příslušné skříňky.

 

· Řidič si u sebe nesmí ponechat klíče od vozidla před další trasou.

 

Důležité: V naléhavých případech musíme být schopni kdykoliv přemístit jakékoliv vozidlo

 

 

 

vega-logo.jpg

 

 

 

JÍDLO, PITÍ, VAŘENÍ,KOUŘENÍ

 

 

JÍDLO, PITÍ, VAŘENÍ a KOUŘENÍ

je ve vozech zákazníka i nadále zakázáno, na tom se nic nezměnilo!!!

Neustále dostáváme od různých zákazníků stížnosti týkající se znečištěného interiéru, částečně i s příšernými fotkami.

image009.jpg
Předáváme v pověření zákazníků jejich vozy a jednoduše se nesmí stát, že kvůli několika málo řidičům, jež nedodržují předpisy, dochází k takovým znečištěním.

Znečištěné předávané vozidlo může značně poškodit naši image!

Pamatujte: • Znečištěné vozidlo může zničit dobrou pověst podniku, jelikož se velmi rychle zapomene, že jsme předtím 100x předali vozidlo v perfektním stavu!!!


• Zákazník očekává předání vozidla v perfektním stavu, každý si pamatuje, že mu bylo předáno znečištěné vozidlo.


Pamatuj:

 

• Výkonnost podniku ztělesňuje kvalita všech zaměstnanců, kvalita nabídky a kvalita pověsti, které se podnik těší u veřejnosti.

 

 

 

vega-logo.jpg

 

 

 

APLIKACE PRO HLÁŠENÍ ŠKOD

 

Při hlášení škod prostřednictvím aplikace Vega bohužel neustále dochází k vícenásobnému nahlášení!

 

Aplikace je navržena tak, aby v případě více poškozených dílů nebylo nutné hlásit každou škodu zvlášť. Pokud je na vozidle poškozeno více součástí, můžete zadat kódy dílů a kódy poškození přímo za sebou. Není nutné hlásit jednu škodnou událost několikanásobně.

 

 

 

img_20190429_123133.png

 

 

 

 

vega-logo.jpg

 

 

 

NOVÉ PARKOVIŠTĚ PRO VYZVEDÁVÁNÍ V LA SEYNE

 

V La Seyne zůstává vše jak již je zaběhnuto, jediné co změní je, že v areálu přístavu máme nově vyhrazené místo na vyzvedání vozidel.

Od vstupu do areálu je to nyní vlevo na novém vyasfaltovaném parkovišti.

 

 

 

 

addtext_04-29-12.17.44.jpeg

 

 

 

vega-logo.jpg

 

 

Výsledek obrázku pro bouracka gif

 

 

 

 

 

 

 

BEZPEČNÁ VZDÁLENOST, ÚNAVA

 

Příliš malé rozestupy mohou mít neblahé následky, proto je nutné dodržovat bezpečné vzdálenosti.

Dostatečně bezpečný rozestup minimalizuje také poškození přední části vozidla způsobené odletujícími kamínky, mnohdy způsobují největší škody.

 

Ještě důležitější je však dodržovat bezpečnou vzdálenost z toho důvodu, aby se zabránilo nebezpečným čelním srážkám a byla tak zajištěna bezpečnost každého řidiče.

 

Poznámka:

Dostatečný rozestup může zachránit váš život!

 

 

vegaczech-logo.jpg

 

 

Dále je také třeba reagovat ve chvíli, kdy se dostavuje únava, udělat si přestávku a zůstat tak v bezpečí. Mnoho nehod je způsobeno právě v důsledku nadměrné únavy.

Dokonce i malá pauza na kávu nebo obchůzka kolem vozu mohou odstranit únavu!!

 

Důležité: Rozhodně není slabostí přiznat, že je někdo unavený.

Zejména ve skupinových jízdách se stále setkáváme s problémem, že řidiči nechtějí přiznat, že jsou unavení a potřebují pauzu.

 

vega-logo.jpg

 

 

 

 

Když víčka pomalu těžknou,

 

tělo signalizuje, že potřebuje odpočinek. Kdo takové projevy ignoruje, riskuje v dopravních situacích život všech zúčastněných.

Únava při jízdě autem je známý a přesto často podceňovaný problém. Obzvláště katastrofální je, když z důvodu nadměrně dlouhé a monotónní jízdy dochází k mikrospánku.

 

 

 

unava.jpeg

 

 

 

 

Stačí i půlsekundový spánek, aby řidič ztratil

kontrolu nad vozidlem.

 

 

 

Výsledek obrázku pro unava za volantem kamionu

 

 

 

Energeťák, energeťák, hlasitost rádia na maximum, štípání se do tváře, káva, energeťák... Popravdě velmi častý recept na únavu za volantem při dlouhé cestě. Vážně.

 

 

Únava pod kontrolou

 

Je důležité dodržovat předepsanou dobu řízení a přestávky. Přestávky by měli řidiči trávit na čerstvém vzduchu a smysluplně je využívat k provádění gymnastických cviků. Ty pomáhají řidiči odbourat napětí a rozproudit krevní oběh. Kabina řidiče by měla být během jízdy dostatečně větraná a ne příliš vyhřátá, neboť teplo podporuje ospalost.

 

Záleží také na správném stravování. Malé svačinky ve formě ovoce mohou proces unavování se zpomalit. Méně účinné jsou oproti tomu hroznový cukr, káva nebo energy drinky, protože únavu potlačují jen krátkodobě a následně přichází prudké ochabnutí výkonu. Při vleklé únavě ovšem pomáhá jen spánek. Medicínsky doporučovaný je zde tak zvaný power spánek: krátké zdřímnutí zhruba na 15 až 20 minut.

Power spánek působí divy, když se proti únavě nedá nic jiného dělat. Jinak samozřejmě pravidelné pauzy a mnoho čerstvého vzduchu pomáhají zůstat fit a vzhůru.

 

 

Výsledek obrázku pro nehoda autobusu

 

 

Dbejte na varovné signály.

 

Především platí dávat si pozor na typické doprovodné jevy únavy. Vedle klasických těžkých víček a zívání se únava u mnohých projevuje také tím, že se třesete zimou, citlivostí na oslnění a bolestmi hlavy. Také vnímání může být narušeno a dochází ještě k potížím s koncentrací a orientací.

Problém nastane, když dojde k chybě v řízení - jako špatné držení se v pruhu, špatné odhadnutí vzdálenosti, trhavé pohyby volantem nebo také časté přeřazování, pak by měla nastoupit nutná bezpečností přestávka.

 

 

Výsledek obrázku pro nehoda autobusu

 

 

 

Při častější únavě se dodatečně doporučuje zrevidovat volnočasové a spánkové zvyklosti. Také lékařské vyšetření může mít smysl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

like.jpeg