VEGA DRIVER NAVIGATOR - VEGA - ŠKOLENÍ - 2.VEGA - Řidičům - Start vozidla; Vlastní odpovědnost; Hlášení škod; Startovací zdroj La Seyne; Noční klid
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Start vozidla; Vlastní odpovědnost; Hlášení škod; Startovací zdroj La Seyne; Noční klid

30. 6. 2018

 

 

 

vega-logo.jpg

 

 

 

 

Start vozidla – počkejte na samostatnou kontrolu

 

 

 

U řady výrobců je bezpodmínečně nutné počkat při procesu startování na samostatnou kontrolu. Zapnutí zapalování – řídicí jednotky jsou napájeny proudem a provádí se kontrola.

Tento postup je dokončen relativně rychle, je však bezpodmínečně nutné, aby se během něj s nastartováním vozidla počkalo.

V poslední době došlo k velkým problémům s řídicími jednotkami, které se nespouštěly správně, protože řidič okamžitě startoval. Může se poté stát, že se na displeji objeví chybová hlášení tam, kde nejsou, že se na displeji nebudou objevovat žádná hlášení, že nebudou fungovat dveře, popř. Si bude palubní počítač myslet, že nejsou dveře zavřené, ale otevřené, nebo že nefungují brzdy, atd.

Pokud by se však přece jen někdy stalo, že jste nepočkali na spuštění řídicích jednotek a kvůli tomu došlo k chybovému hlášení, proveďte před zavoláním na servisní službu následující:

* Odstavte vozidlo a vypněte zapalování

* Vyjměte klíč

* Vypněte hlavní vypínač a počkejte několik minut, aby se všechny řídicí jednotky vynulovaly.

* Obnovte napájení a opakujte celý proces nastartování.

 

 

 

 

 

vega-logo.jpg

 

 

 

 

 

Vlastní odpovědnost

 

 

 

 

Upozorňujeme na to, že každý řidič jedná v silničním provozu na vlastní odpovědnost a je tedy i sám odpovědný za chybné chování a s ním související pokuty. Každý držitel řidičského oprávnění musí znát pravidla silničního provozu a řídit se jimi. Vedoucí skupiny tak nemůže být odpovědný např. za předjíždění na zákazu předjíždění, nebo za projetí křižovatky na červenou atd. Každému musí být rovněž jasné, že musí sám poznat, kdy je unavený a kdy tím může být tedy ovlivněna bezpečnost silničního provozu.

 

Bezpečnost vždy na prvním místě!!!

Dělejte tedy přestávky, jste-li unavený/á – mikrospánek může být smrtící!

 

 

 

 

 

vega-logo.jpg

 

 

 

 

 

Hlášení škody – útěk řidiče

 

 

 

 

Pokud dojde ke škodě hrazené z povinného ručení, musí se to vždy neprodleně hlásit poškozenému nebo na nejbližší policejní stanici, je jedno, zda byla škoda způsobena na jiném vozidle nebo na jiném cizím majetku!

Pokud škoda hlášena nebude, jedná se o útěk řidiče, který je trestný, to platí samozřejmě i pro dopravní zařízení, jako např. dopravní značky, svodidla, semafory, atd.

Samozřejmě se musí provést vždy i hlášení příslušnému dispečinku…

 

 

 

 

vega-logo.jpg

 

 

 

 

 

Startovací zdroj

 

 

 

V Toulonu firmy Worms máme uložený startovací zdroj, pokud by se mělo přebírat vozidlo bez proudu, jděte, prosím, do Wormsu a vyzvedněte si zde startovací zdroj. Po nastartování vozidla předejte opět startovací zdroj v kanceláři ve Wormsu, zdroj je pouze pro VEGA a nepředává se třetím osobám!

 

 

 

Startovací stanice v přístavu La Seyne

 

 

 

Pokud by se při vyzvedávání vozidla v Toulonu vyskytly problémy se startováním (akumulátor), máte k dispozici startbooster, který je uložen u těchto kontaktních osob: Fa. Worms Logistic

* Pierre

* Alexandre

* Mr. Zoltan Sorban

Pokud potřebujete použít startbooster, je nutné předložit objednávku, ze které je zřejmé, že jste řidičem Vegy. Po použití náš startbooster prosím znovu vraťte do kanceláře firmy Worms.

 

 

 

 

img_20180606_145519-800x600.jpg

 

 

img_20180607_000547.jpg

 

 

 

 

 

 

vega-logo.jpg

 

 

 

 

 

Chování v noci - Noční klid

 

 

 

 

 

Bohužel dostáváme stále dokola stížnosti od sousedů o tom, že naši řidiči způsobují právě v noci nežádoucí hluk.

Je obzvláště důležité, aby se právě v nočních hodinách udržovala hladina hluku na nejnižší možné úrovni. Jsou-li vozidla přebírána nebo odstavována v noci, musí se to provádět co možná nejtišeji, je nezbytné vyhnout se zbytečnému troubení, hlasitému, hlučnému pokřikování atd.

Nezapomínejte, že se nacházíme ve smíšené obytné a průmyslové oblasti, proto nepotřebujeme, aby byla neustále přivolávána policie, protože jsou skupiny, které si myslí, že v noci nechce nikdo spát!!! Myslete, prosím, i na Vaše kolegy, kteří mají noční klid ve svých nákladních vozech, ti také nechtějí být rušeni!

To neplatí samozřejmě pouze pro Vega Siezenheim, ale pro všechny naše pobočky a místa, na nichž odstavujeme nebo parkujeme naše vozidla, je při tom jedno, zda se jedná o firemní objekty, nebo veřejná parkoviště, prostě není správné chovat se bezohledně!

 

 

 

 

 

 

vega-logo.jpg